Apskatīt forumu : Par zemūdens fotogrāfēšanu.
Jonjon
12-27-2006, 04:30 PM
Ieliekot savas Slokas karjeras fotogrāfijas izvērtās neliela diskusija par fototehniku sadaļā par Slokas karjeru.
Pērkot savu fotoaparātu vienlaicīgi skatījos un pirms pirkšanas izvērtēju:
1.Fotoaparāta tehniskās iespējas,
2.Fotoaparāta cena
3.Boksa esamību
4.Boksa cena.(Daudziem fotoaparātiem boksa cena izrādījās vairākas reizes dārgāka nekā pats fotoaparāts.)
Tātad ir jāmeklē kompromis.
Vel viena lieta, ko vajadzētu risināt ir apgaismojuma problēma fotogrāfējot zem ūdens. Varbūt kāds var padalīties pieredzē par šo problēmu.
Gints
12-27-2006, 11:24 PM
Vel viena lieta, ko vajadzētu risināt ir apgaismojuma problēma fotogrāfējot zem ūdens. Varbūt kāds var padalīties pieredzē par šo problēmu.
Dmitrijs Gerasimenko Latvijā izplata SEA & SEA gaismas un citus pričendāļus... Ja ir runa par pastāvīgajām gaismām, tad nekur citur lētāk nedabūsi kā pie Audrjusa Palangas garāža ražotos izstrādājumus +37068019910
Gints
12-27-2006, 11:31 PM
Starp citu - vai tās ir digitālās bildes, jeb ieskanētas analogās Slokas albūmiņā?
Jonjon
12-28-2006, 09:52 AM
Starp citu - vai tās ir digitālās bildes, jeb ieskanētas analogās Slokas albūmiņā?
Tās bildes fotogrāfētas ar digitālo fotoaparātu.
Diezgan daudz nianses ir jāņem vērā lai rezultāts sanāktu tāds kā uz fotogrāfijām. Ar katru reizi sanāk labāk un pamazām arī uzlaboju foto tehniku.
GatisV
12-28-2006, 04:14 PM
Man ir OLYMPUS SP-350 ar rúpniicas boksu 40-50 m protams amatieru liimenis, bet mani paslaik apmierina, arii man 'so variantu ieteica viens daiveris venspilii un es nenozeeloju, komplektaa ar boksu un 1 GB karti ~500 Ls( tagad varbuut jau leetaak) pirku pirms kadiem meenesiem 8. Kreetaa bez papildus apgaismojuma SUPER, isfilmas DVD formaataa lidz 15 min arii OK protams ka kadru pamaz minuutee, bet pa taadu cenu....OK. Baltijas uudenos par apgaismojumu gan ir jaapadomaa.... man te deaudeeja ka orginaalaa lampa ar tureetaaju ap 600-700 Ls un veel akis atsevisski. Batiskafaa man ieteica baigi labo halageeno lukturi ar kautkaadiem sarkanajiem stariem kas buutu loti piemeerots tiesi FOTO, bet par stiprinájumu jaapadomaa pasam.
..par specializeetajaam gaismaam varat griesties Baltijas Ronii, jautaat Juriju 29277421 , pashreiz razhoshanaa ir dazhaadu vajadziibu gaismu klaasts.
...par klaipeedas briinumiem ....neiesaku.
TO; Gints, ... vai Tev pasham arii liekas ka leets ir labs ???? :)
Hardcore
12-30-2006, 12:47 PM
TO; Gints, ... vai Tev pasham arii liekas ka leets ir labs ???? :)
Nesmu Gints, bet neuzskatu, ka pashizmaksa * 200% = klienta cena ir OK. Un tikai nevajag blabla, ka tas tur tipa roku darbs, katram unikaali individuaali profesionaali u.t.t. Tie pashi ikelite korpusi ir mashiintaisaami un tas maksaa vienaadi kaa LV, taa US, un taapat arii TW.
Vieniigais, kur vajag roku darbu, ir sakaartot bliivi. Un arii tas ir apstriidami, jo esmu redzeejis kaa automatizeetie galdi to visu dara.
BTW, ja kaadam ir ikelite korpuss - vai tas ir veidots ar augstspiediena presi no viena gabala jeb liimeets?
Valcha
12-30-2006, 06:53 PM
Kas mums atliek, veidot pašiem savus boksus? :)
http://www2.mrc-lmb.cam.ac.uk/personal/pdh/housing/images/perspex2.jpg
http://www2.mrc-lmb.cam.ac.uk/personal/pdh/housing/
Nesmu Gints, bet neuzskatu, ka pashizmaksa * 200% = klienta cena ir OK. Un tikai nevajag blabla, ka tas tur tipa roku darbs, katram unikaali individuaali profesionaali u.t.t. Tie pashi ikelite korpusi ir mashiintaisaami un tas maksaa vienaadi kaa LV, taa US, un taapat arii TW.
Vieniigais, kur vajag roku darbu, ir sakaartot bliivi. Un arii tas ir apstriidami, jo esmu redzeejis kaa automatizeetie galdi to visu dara.
BTW, ja kaadam ir ikelite korpuss - vai tas ir veidots ar augstspiediena presi no viena gabala jeb liimeets?
pirmkārt - runa gāja par gaismām. ja vēlies kaut cik prātīgu uzņēmumu vai video, tad gaismu cena ir gandrīz boksa vērtībā, kas savukārt pārsniedz pašas kameras cenu.
Tātad - ja vēlies radīt profesionālu gaismu, tad ir nepeiciešami gan kvalitatīvi akumulātori, gan lampas, gan korpusi, gan vadi, gan savienojumi, slēdži utt,
šādi komplektējot pat bez 200% uzcenojuma, pašizmaksā pārsniedz, veikalos nopērkamo "lukturīšu" cenas, lai arī pats izmantoju salīdzinoši labus Greenforce izstrādājumus, vienalga ir pienācis brīdis, kad nepieciešams domāt par šo to nopietnāku, ko iegādāties dažādu apsvērumu dēļ ir sarežģīti, un nākas domāt un būvēt pašiem.
kas attiecas par ikelite plastmasas rotaļļietām :) tad tās, neizmanto vairāk vai mazāk nopietnā zemūdens fotogrāfēšanā., tapēc sarkasmu par bla bla un automatizētajiem darba galdiem uztveršu pozitīvi :)
Hardcore
12-30-2006, 08:20 PM
Da whatever. Ko noziimee "profesionaala gaisma"? Man nezkapeec shis vardu savienojums asocieejas ar zilaam diodiiteem stikla mazgaataajos, ko uzstaada visnotalj diletantiski tuuneru kantori. Ok tas taa.
Neenu, protams magnija un oglekjshkjiedras apvienojuma korpusi ir daargaaki kaa preseeta plastmasa. nav iisti laika njemties, taa citaadi CFI vareetu uzcept taadu mantinju. BTW kaada gasimasspeeja ir taam gaismaam, kas izmantojas zem uudens. OK, es saprotu, ka tur iet sudraba akumulatori, kas pashi par sevi ir daargi, kaut gan tie pashi litija polimeera kopaa ar xenona lampu un elektroniku vareetu buut gana "ilgspeeleejoshi"
Par vadiem - nesmiidini... Neviens zemuudens gaismai neliek vadu par 10 sanjem metraa no parastaas sienas lampas, bet arii zemuudens darbiem paredzeetie vadi nemaksaa baisu $$$. Te gan arii jautaajums, vadi kur? Uz aareejo bateriju vai ieksheejie. Iekshaa derees arii parastie. Savienojumi - ok, tie ir gana daargi, tas gan. Sleedzhi - ka nu kuri. Katraa zinjaa es paskatijos dazhas krutas gaismas un neieraudziiju, ka tur buutu kautkas veertiigaaks kaa Ls 150. Nujaa viss kaavienmeer atduraas laika trukumaa, ko teereet dirneshanai laboratorijaa.
Jafar
12-31-2006, 04:41 PM
Kas mums atliek, veidot pašiem savus boksus? :)
http://www2.mrc-lmb.cam.ac.uk/personal/pdh/housing/
Ja runat par pasdarinatiem verkiem, tad seit ir links ari uz lukturi http://rund.by.ru/samsnaryazh/fonari/12.shtml
Hardcore
12-31-2006, 05:20 PM
Yeah baby... Lukturis vispaar ir reaali labs. Ja veel kaartiigi nostraadaa, tad var panaakt pat "profesionaalu gaismu" :D
Hardcore
12-31-2006, 05:21 PM
BTW incanti, kaadu dziljum taada konstrukcija speej panjemt...
Jafar
01-01-2007, 01:43 AM
BTW incanti, kaadu dziljum taada konstrukcija speej panjemt...
Ja pienemt ka savienojumi ir iztaisiti labi, un fokusesanas leca ir biezaka par 0,5cm, tad paliek tikai trubu izturiba. Sadas trubas iztur 4atm, so 30m max. test spiediens 6atm, bet uz to labak nepalauties.:D
Hardcore
01-01-2007, 02:42 PM
Hmm. 30 metri vairumam situaaciju buutu pat OK. Jaaparunaa ar spechukiem materiaallietaas. Gan jau ka var kautkaa nepaaraak sarezhgjiitaa veidaa to spiedienu pacelt liidz daudz interesantaakiem 20 atm. Attieciigi tie buutu 200 m.
Jafar
01-01-2007, 07:24 PM
Hmm. 30 metri vairumam situaaciju buutu pat OK. Jaaparunaa ar spechukiem materiaallietaas. Gan jau ka var kautkaa nepaaraak sarezhgjiitaa veidaa to spiedienu pacelt liidz daudz interesantaakiem 20 atm. Attieciigi tie buutu 200 m.
Sai linka taisija no kanalizacijas trubam, bet var taisit no limejamam udens trubam, to izturiba ir 20-25atm.
Hardcore
01-01-2007, 10:32 PM
Tas pat ir baigi OK, jo jamaas ir LIIMEEJAMAS ! Attieciigi var uzliimeet taadu konstrukciju, kaadu gribaas. NJa... Fiksi jaabuuvee pasham sava darbniica, kur izveersties...
Jonjon
01-02-2007, 11:14 AM
Man ir Technisub Alulight 50 lukturīts. Priekš vienkāršas peldēšanas pietiekoši labs, bet fotogrāfēšanai neder, jo dod šauru staru. kas dod uz fotogēfijas vienu mazu izgaismotu punktu. Tagad funktierēju kautkādu gaismas izklidētāju.
Hardcore
01-02-2007, 11:50 AM
Principaa Tev vareetu liidzeet kaads ne paaraak rupja ziimeejuma ledusstikls. Baigi labi izkliedee gaismu, tachu jaareekjinaas ar zinaamiem spozhuma zudumiem.