Apskatīt forumu : Svari un sparkas
Burvis
10-23-2008, 10:19 AM
Vai sanāks ienirt vēl īsti nezinu. Darba daudz.
Par svariem - atkarīgs no sparkas un tā, cik tagad svarus lieto. Piemēram, man (ar sauso un biezo ursuita siltinatāju+siltā veļa) vajadzēja:
15l balons + BCD = 12 - 13 kg
15l balons + spārns ar 3mm ņeržaveikas plāksni = 9 - 10 kg
2x15 sparka + spārns ar 3mm ņeržaveikas plāksni - ja plānojās balonos atstāt virs 100 BAR, tad vispār neliku. Varbūt būtu bijis patīkamāk ja kādu kilogramu būtu paņēmis līdzi. Ja bija plānots balonus izelpot gandrīz tukšus, tad uz spārna jostas uzliku 2 vai 3 kg. bija doma atliet plāksnē ieliekamo svaru, bet kautkā laiks nav sanācis.
marisliepins
10-23-2008, 10:39 AM
nJA MAN LIIDZIIGI SAUSAIS PLUS PLAKSNE PLUS SPARNS AR 1* 15 232BAri aptuveni 8 vai 9 kg!
Tad skaidrs iemeegjinaashu nedaudz kg uzlikt!
Bet jautajums kaa tev ar balansu ar 2*15L bez papildus svara, ir dzirdeets, ka dazhs saka, ka nav perfekts horizontals lidzsvars!?
Burvis
10-23-2008, 11:37 AM
ir dzirdeets, ka dazhs saka, ka nav perfekts horizontals lidzsvars!?
Ir dzirdēts, ka dažam labam dejotājam starp kājam kautkas maisa. :D
Burvis
10-23-2008, 11:51 AM
Vispār ir jau dzirdēts, ka 2x15 nav labs izmērs tieši no svara izvietojuma. Ķipa pārāk kvadrātveidīgs sanākot un labāk ņemt 2x12 vai 2x18. Nezinu. Esmu niris ar alumīnija 2x12 un 2-10 kg (atkarībā no tērpa un izvietoti uz jostas un/vai baloniem) un ar tērauda 2x15 un 0-5 kg. Atšķirību sajūti pirmaja brīdī, kamēr saproti, kas notiek. Pēc tam tikai peldi un domā par citām lietām.
Jonjon
10-23-2008, 01:44 PM
Ar URSUIT sauso kostīmu siltinātāju, džēmperis, 2x15l balniem uz 232 bar, nerūsējošā tērauda plākne lietoju 8 kg atsvarus uz siksnas.
Kad pilni baloni diezgan labi velk uz leju. Pilnīgi tukšiem praktiski neitrāla peldspēja.
Slapjajam kostīmam lieku 2kg uz jostas lai daudzmaz līdzsvarotu horizontālo stāvokli. Citādi ģīmis dūņās pleznas debesīs.
Šoreiz nirstiet bez manis. Man ir citi plāni. Patīkamu niršanu.
zahar
10-23-2008, 07:47 PM
Ņemot vērā savu nelielo pieredzi,man visoptimālāk liekas : alumīnīja 12*2,un starp baloniem trīstūrveida atsvaru "sardeli",apmēram 5.kg.,bet tas ar slapjo kostīmu... Metāla 15*2 ir par traku,no sākuma jau liekas forši,bet ar laiku tas ir mokoši...
Burvis
10-23-2008, 08:59 PM
Kādēļ alumīnija?
marisliepins
10-23-2008, 09:39 PM
Nu jaa ar alumiinija sparku tas ir savdabiigi, laikam ma tur ar izelpojot gaisu vairak par 100n Bar saakas pozitiivaaka peldspeeja, bet nu cik ljoti un vai to juut nav meegjinaats un nemaaku spriest!
Savdabiigi , ka Jonjonam un Burvim ir ljoti krasa svaru daudzuma attieciiba!
Interesanti buutu dzirdeet ko un cik daudz liek Valcha, jo cik zinu tad treneejaas ar 2*15L
Un ja spriezh kas labaaks 2*12 vai 2*15, tad ja buutu jaapeerk baloni, tad pirktu 12L, bet nu saimnieciibaa bij 15L un taalak jau viss skaidrs!
Burvis
10-23-2008, 10:29 PM
Alumīnija balonus to peldspējas dēļ ir ideāli izmantot siltos ūdeņos ar plānu hidrotērpu, vai vispār bez tā. Vai arī steidžiem/dekompresijas baloniem. Arī alumīnija sparkai siltos ūdeņos nav nekāda vaina, ja nav tālu jāstaipa. Bet LV es viennozīmīgi esmu par tēraudu! Diezgan izplatīts ir maldīgais priekšstats, ka alumīnija baloni ir vieglāki. Tā ir tikai ūdenī! Un ar svina palīdzību tur tāpat tiek pieregulēta peldspēja tuvu neitrālai. Bet krastā sākas nepatīkamas lietas. Salīdzināšu Zahar minētos 12litrus, precīzāk Luxfer 80 (Ēģiptes parastais :) ) un Faber 12l 232BAR (200niekam neatradu parametrus):
80cf alumīnijs - svars gaisā 14,2kg; peldspēja pilns/gandrīz tukšs -0,6/+1.5kg
12l tērauds - svars gaisā 14,1kg; peldspēja pilns/gandrīz tukšs -4,5/-1,5 kg (atradu kautkādā vecā lapā. tagad varbūt cipari ir nedaudz mainījušies, bet ne daudz)
Lai niriena beigās būtu neitrāls man, lietojot alumīnija balonu, ir jāņem ~3kg vairāk svina. Sparkai tas būs +6kg. Tad kāda mārrutka pēc man jāizvēlas alumīnijs, ja tērauda sparka no +- līdzīgiem baloniem man sanāks kompaktāka, vieglāka un tajā ietilps 25% vairāk gaisa.
Jonjon
10-24-2008, 09:19 AM
Papildinot Burvi.
Lietojot ar savu slapjo kostīmu 2x7mm tērauda balonus 2x15l praktiski atsvari nav vajadzīgi. Atsvari ir 2 kg lai viegalāk noturētu horizontālu stāvokli.
Ēģiptē ar alumīnija sparku 2x12l lietoju kaut kur apmēram 14 kg atsvaru, lai niriena beigās nelidotu ārā.
Pēc idejas atsvaru daudzumu jānosaka pie gandrīz tukšiem baloniem, jo gaisa savars sparkā 2x15 l ir aptuveni 7kg.
zahar
10-24-2008, 11:57 AM
..ja runā par alumīnīja 12*2..,es šeit izklāstīju tikai savu Ēģiptes pieredzi. Baltījas jūrā ar sparku nēsmu niris,bet ja sāktu nirt,tad gan komplektētu tērauda 12*2...
Burvis
10-24-2008, 12:13 PM
Nezinu, kādēļ līdz šim ēģiptē pārsvarā bija sastopamas alumīnija sparkas. Laikam jau visiem bija pofig. Nekur daudz nav jāstaipa. Un ja sanāk nirt tikai T-kreklā un šortos, tad tērauds tomēr būs pa smagu:). Bet, iespējams, situācija uzlabosies. Zinu vismaz vienu safari laivu uz kuras ir pieejamas arī tērauda sparkas.
P.S. Aļļo moderatori! Varbūt būtu laiks balonu un svaru apspriešanu pārvietot zem atbilstošāka nosaukuma?!?
marisliepins
10-25-2008, 08:30 PM
Nu taa!
Shodien ieniros un patesteeju svarus!
Sakuma uzliku 4kg un liidz 70-100 Bar bij o.k.! Nu un tuvaak 50 Bar jau likaas biku par maz jo grutak no kostima bij dabuut gaisu aaraa, naacaas izplesties vertikali!
Nu un tad pieliku veel 4kg= kopa 8 kg un uz 20 Bar atliuma, piepuushot plaushas un ar iztukshotu sparnu un kostimu aptuveni 20 cm zem uudens - nu ja veel piemet klaat , ka ir steidzs, kursh tuksh rada +1.5kg pozitiivo pel;dspeeju, tad bvareetu buut ka 8kg ir mans skaitlis!?