Apskatīt forumu : Omāna
Arnoo
04-08-2008, 09:03 PM
Jūnīja beigās ir iespēja panirt Omānā, kam vēlme, dodiet ziņu...
Desmit dienas, 4* viesnīcā
Valcha
04-09-2008, 11:20 AM
Arnoo, iedod vairāk informācijas.
مصريه
04-09-2008, 11:46 AM
Es par, ar visām 4. Brauktu noteikti, bet..... Atklāts paliek jautājums par vīzām, kuru apskatījām tēmā par Saūda Arābiju.
Arnoo
04-09-2008, 08:03 PM
Arnoo, iedod vairāk informācijas.
Runājot par vīzām, cik zinu un vadoties no info kas man ir pieejama - ja ir rezervētas viesnīcas, ir vietējie tūrfirmu pārstāvji kas sagaida un ar kuriem esi kopā, tad vīzu var dabūt lidostā, ja ir nepieciešams un publikai ir interese, vau konkrēti uzzināt kā tas viss kārtojās, cena līdz 3500 eiro, un iekļaut tur ir sekojošs protams pārlidojumi(ši cena gan ir pārlidojumam Dublina-Parīze-Muskata-Muskata-Parīze-Dublina), bet domāju, ka nekāda problēma tiem kas vēlās lidojumu no Rīgas, respektīvi, Dublinu nomainīt pret Rīgu.
Ietilpt vēl, piecas dienas niršana 2x dienā, pēc vēlēšanās un ja laika apstākļi atļauj var taisīt trešo nirienu(trešais nirien nav iekļauts cenā), protams viesnīca, brokastis, pusdienas(vakariņas nav iekļautas), cik zinu, tad arī viena ekskursīja, ko vietējais pārstāvis zvēr, ka būs gana interesanta, viena diena atpūtai(jāņem vērā, ka pirmajā un pēdējā dienā nirienu nav - tobišs brīvais laiks).
Zemūdens dzīve esot fantastiska, no sīkām rifu zivtiņām, līdz haizivīm, delfīniem, bruņurupučiem, vaļhaizivīm un pat jūras lapsenēm un kat kāde vēl baigi bīstamā medūza...., ja ir interese, prasiet, centīšos sadabūt visu info, jā, kas vēl, ja ir grupa, kas lielāka pa 10 cilvēkiem, iestājās labas atlaides-:)
مصريه
04-09-2008, 09:52 PM
Par vīzām noskaidro gan, īpaši jautājumu par neprecētām sievietēm, kas ceļo bez tēva vai brāļa sabiedrības.
Arnoo
04-09-2008, 10:10 PM
Par vīzām noskaidro gan, īpaši jautājumu par neprecētām sievietēm, kas ceļo bez tēva vai brāļa sabiedrības.
NU par tām neprecētām nezinu gan, bet pacentīšos uzzināt...., kaut ko tādu bīju dzirdējis, bet ja atmiņa neviļ, tad tas bīja par Izraēlu, nu bet, darīšu ko varēšu....
مصريه
04-09-2008, 10:14 PM
Varu pateikt Tev priekšā, ka tā ir lielā daļa musulmaņu valstu, baidos, ka Omānā ar. Omāna nav Ēģipte un Turcija, kur var vazāties visi, kam nav slinkums. Uz to diezgan nepārprotami norāda tas, cik bieži mēs esam dzridējuši līdzcilvēku stāstus par ceļojumu uz šo valsti, kā arī cenas šādam braucienam. Viņi ir pašpietiekama valsts un tūristi tiem nepieciešami kā zivij lietussargs.
Arnoo
04-09-2008, 11:25 PM
Varu pateikt Tev priekšā, ka tā ir lielā daļa musulmaņu valstu, baidos, ka Omānā ar. Omāna nav Ēģipte un Turcija, kur var vazāties visi, kam nav slinkums. Uz to diezgan nepārprotami norāda tas, cik bieži mēs esam dzridējuši līdzcilvēku stāstus par ceļojumu uz šo valsti, kā arī cenas šādam braucienam. Viņi ir pašpietiekama valsts un tūristi tiem nepieciešami kā zivij lietussargs.
Omāna ir ne tikai musulmaņu ticība, bet arī viena no retajām kur valda sultāns, tā lūk ēģiptieti-:), laikam tā no arābu valodas tulkojās Tavs niks-:)
Runājot par tūrismu, pēdējo trīs gados gan nedaudz viss mainās un jo tālāk, jo vairāk, šī valsts pamazām sāk sevi atklāt tūrismam un arī daivingam, tieši tapēc aizbraukt tur un panirt ir tā priekšrocība - ka salīdzinājumā ar sarkano jūru un citām plaši pazīstamām vietām tur vēl viss ir tā kā to daba ir izveidojusi, zivis un jūras iemītnieki nav tramīgi un bailīgi.
مصريه
04-09-2008, 11:29 PM
Tā gan. ;) Tomēr vēl nav nekāda oficiāla apstiprinājuma tam, ka neprecējusies sieviete, bez savas ģimenes vīriešu kārtas pavadoņa, ir gaidīts ciemiņš šajā valstī.
Arnoo
04-09-2008, 11:46 PM
Tā gan. ;) Tomēr vēl nav nekāda oficiāla apstiprinājuma tam, ka neprecējusies sieviete, bez savas ģimenes vīriešu kārtas pavadoņa, ir gaidīts ciemiņš šajā valstī.
Te ir atbilde par vīzām Omanā, ļoti ceru, ka visi daudz maz saprot angliski.
Kā arī vēlos uzsvērt, ka šī atbilde ir atrasta internetā, oficālo no Omanas es vēl nēesmu saņēmis, tiklīdz būss, došu ziņu...
-----HI for every one...
if u want to have good time and adventures I advice u to visit Oman in the gulf its very nice,wonderfull and clean country and the most important thing its too much safety so don't worry, the people generally very nice and friendly. Muscat is the capital of Oman.full name sultanate of oman.
climate hot and they have very nice blue sea color and many beautiful sandy beaches the prices of the hotels and for shopping is nothing really very cheap,intresting place to visit the grand mosque the king palace in muscate the old market in mattrah old town nizwa,bahla,sur, wadi bani khlid u can go for fishing trip and watch the dolphins and the whales every day they have mountains chain and valleys so its good for the mountaineering ppl.u can get the visa very easy in the airport 14 euro for 2-4 week's. You can go to Oman by the Swiss airway .klm.lufthansa.gulf airways. British airways. Qatar airways, so there is no problem and if u comes to Oman, u can go to Dubai with the same visa by car or by bus 5 hours it cost u by bus 30 euro and by airways 140 euro and it take 45 minutes. About the food, u can enjoy the seafood Arabic food Indian Turkish Italy, kfc, MacDonald subway and international foods every where u go the main plat for the lunch the rice and for the dinner u can take wt u wnt.
Here u can see different ppls from everywhere and different cultures u can wear any type of cloth so don’t worry about this.
---------------
Ceru, ka tāda pati sakarā ar vīzām būs no man pazīstamā tūrfirmas pārstāvja...
مصريه
04-09-2008, 11:53 PM
Arī nav oficiāla info, bet re, ko atradu es:
Для оформления визы в Оман от Вас потребуются следующие документы:
Через посольство виза оформляется супружеским парам с одинаковой фамилией (или с разными фамилиями при наличии копии свидетельства о браке)
Tūrisma firmas pārstāvja viedoklis arī nav oficiāla informācija. Protams, ka tikai apsveicami būs dzirdēt oficiālu info par to, ka es kļūdos. Tad tikai varēs apsveikt Omānas sultanātu ar iesoļošanu 21. gadsimtā. :)
Arnoo
04-09-2008, 11:59 PM
Arī nav oficiāla info, bet re, ko atradu es:
Для оформления визы в Оман от Вас потребуются следующие документы:
Через посольство виза оформляется супружеским парам с одинаковой фамилией (или с разными фамилиями при наличии копии свидетельства о браке)
Tūrisma firmas pārstāvja viedoklis arī nav oficiāla informācija. Protams, ka tikai apsveicami būs dzirdēt oficiālu info par to, ka es kļūdos. Tad tikai varēs apsveikt Omānas sultanātu ar iesoļošanu 21. gadsimtā. :)
OK, neminēsim, sagaidīsim vēstuli no pašas omānas, ceru, ka firmas pārstāvis kas sagaidīs un kuru pazīstu nu nevarētu liet ūdeni-:), vienkārši nav tam iemesla, zinu 100%, ka piemēram īrījas pilsoņiem nav vajadzīga pat vīza līdz 14 dienām....
مصريه
04-10-2008, 12:02 AM
Arābs var liet ūdeni pat dzīvojot uz Mēness. :D :D :D
Arnoo
04-10-2008, 12:24 AM
Arābs var liet ūdeni pat dzīvojot uz Mēness. :D :D :D
Liet jau var, bet ja ir sadarbības līgumi ar visām sankcījām, pie tam viņš tikai tur strādā, bet firma nav arābu, domāju, ka tas ir daudz maz droši, pie tam, pagaidām nav nekad nekādas problēmas bījušas, cerams, ka nebūs arī..., jo patiesībā arābi par savu darba vietu daudz maz trīc, ja neizdarīsi būs uz ielas, ārpus durvīm gaida vēl 100 tādi kas varēs izdarīt, tā ir reālā pieredze...
NU, ok, ja bail, nebrauc, ko varu teikt, bet atbilde domāju būs diezgan drīz, cik cilvēki ir braukuši visi ir apmierināti, pagaidām pārmetumus neēsmu dzirdējis...
مصريه
04-10-2008, 01:19 AM
Nav jau runa par to baidos es vai nē. Es iesaistījos šajā diskusijā tāpēc, ka kā izrādījās iepriekšējā diskusijā par SA, tad ir cilvēki, kas pat nenojauš par šādu islāma valstu, kas dzīvo pēc šariāta normām, īpatnību kā vīzas atteikumu tādēļ, ka esi neprecējusies sieviete un ceļo bez savas ģimenes vīriešu kārtas pārstāvja. Pie kam oficiālajām institūcijām pat nav jāpaskaidro vīzas atteikuma iemesls. Un ko tad? Cilvēciņš aizbrauc uz Omānu un tur viņu bez paskaidrojumiem iesēdina pirmajā lidmašīnā atpakaļ virzienā. Atvaļinājums sabojāts, nauda iztērēta un nav pat skaidrības kāpēc. Un ja aizbrauc neprecējies pāris? Džekam - laipni lūdzam, meitene brauc mājās. Vai braukt mājās abiem. Nav jau kaut kāda Vācija, Francija, Somija,........, kur var staigāt iekšā ārā kā patīk un informācija pieejama biezā slānī. Pie kam izmaksas nav kā Hurgada pa 300 Ls, šeit drusku citas summas grozās. Domāju, ka šeit kā reizi ir īstā vieta, lai aprunātu arī šādus jautājumus.
Gints
04-10-2008, 01:22 AM
Nu vot - man arī kaut kā baigi interesē tas vīzu jautājums neprecētajiem zaķiem... Mēs ar mana bērna māti arī kaut kā neesam precējušies... :)
Arnoo
04-10-2008, 09:14 AM
Nu vot - man arī kaut kā baigi interesē tas vīzu jautājums neprecētajiem zaķiem... Mēs ar mana bērna māti arī kaut kā neesam precējušies... :)
Tauta, nedaudz pacietību - domāju, ka šo jautājumu atrisināsim, nu katrā gadījumā saņemsim tuvākajā laikā konkrētu atbildi
Arnoo
04-10-2008, 11:12 PM
Tauta, nedaudz pacietību - domāju, ka šo jautājumu atrisināsim, nu katrā gadījumā saņemsim tuvākajā laikā konkrētu atbildi
UN tā ir info par vīzām Omanā, ceru, ka neņemsiet ļaunā, ka pagaidām krievu valodā, te būs linki uz lapām krievu valodā:
http://www.turizm.ru/oman/i-visa.html
http://www.panasia.ru/main/oman/viza/
http://www.komandirovka.ru/countries/visa.php?ID=28023
http://www.franit.ru/online-control.filer/otdih_v_omane.doc
Vēstule omānas pārstāvim arī nosūtīta, gaidu atbildi, cerams tuvākajās dienās būs....
Arnoo
04-11-2008, 12:09 AM
UN tā ir info par vīzām Omanā, ceru, ka neņemsiet ļaunā, ka pagaidām krievu valodā, te būs linki uz lapām krievu valodā:
http://www.turizm.ru/oman/i-visa.html
http://www.panasia.ru/main/oman/viza/
http://www.komandirovka.ru/countries/visa.php?ID=28023
http://www.franit.ru/online-control.filer/otdih_v_omane.doc
Vēstule omānas pārstāvim arī nosūtīta, gaidu atbildi, cerams tuvākajās dienās būs....
NU lūk vēl viens apstiprinājums tam, ka Omānā tomēr var tagad iebraukt un vīzu dabūt lidostā, šī ir oficālā omānas policīja lapas adres, kur skaidri un gaiši ir uzrākstīts, ka eiropu valstu pilsoņi var dabūt īslaicīgo vīzu līdz 14 dienām:
http://www.rop.gov.om/english/HowDoI3.asp